Beste lezer,

door:

In het verlengde van de open brief van onze eindredacteur Daniël Adu, leek het ons gepast om hulde te brengen aan ons meest bekeken artikel. Hoewel Joeri de Haas onze redactie dit jaar heeft verlaten, mag ik met trots aankondigen dat zijn bijdrage aan Fiat Justitia over godslastering de top heeft behaald. Verder bleek de bijdrage van onze redacteur Paul Hoynck van Papendrecht omtrent de opkomende anti-vaccinatie trend een veelbesproken stuk te zijn. Opnieuw zet de trend door en heeft Fiat Justitia meer lezers dan het jaar ervoor. In een wereld waarin geregeld zwartgallig wordt gedaan over de toekomst van kranten is dat een erg fijne vaststelling. Daar ben ik de redactie van Fiat Justitia bijzonder dankbaar voor. Maar vooral jou, de lezer.

Van deze gelegenheid maak ik direct gebruik om mijn waardering uit te spreken over onze redacteuren die zorgen dat wekelijks nieuw leesvoer wordt opgediend. Dit jaar zit de redactie van Fiat Justitia weer vol ideeën om het voor jou als lezer nog interessanter te maken.

Journalistiek is lang een monoloog geweest. De redactie schreef, de lezer las. Contacten tussen journalist en lezer waren schaars. Dat verandert gelukkig. Zo willen wij jou als lezer de mogelijkheid bieden direct vragen te stellen aan onze redacteuren en horen wij graag jouw mening. Juist de lezer voedt de redactie. Ik heb er veel vertrouwen in dat jouw reacties van toegevoegde waarde kunnen zijn voor onze journalistiek en misschien zelfs kunnen leiden tot nieuwe Fiat Justitia-verhalen. Laat dan ook hieronder vooral weten als je vragen heeft. Ik kijk alvast uit naar jouw reactie.

Björn de Haan
Hoofdredacteur Fiat Justitia
[email protected]