Bestuursinterview Commissaris Interne Betrekkingen & Commissaris Marketing

Door: Levi Tas en Callista de Neve

Wie zijn jullie en waarom hebben jullie voor een bestuursjaar gekozen?

Callista: Ik ben Callista, 21 jaar oud en dit jaar vervul ik de functie van Commissaris Marketing van het 58e bestuur der JFR. Ik zit in mijn derde jaar van de studie Rechtsgeleerdheid en volg dit jaar naast mijn bestuursjaar enkele vakken. Na mijn tweede jaar in mijn studie zocht ik een “change in pace”. Dit bestuursjaar was de perfecte afwisseling. Ik wist nog niet goed welke kant ik op wilde met mijn opleiding en ik was opzoek naar een uitdaging. In dit jaar heb ik goed de praktijk kant kunnen zien en mijzelf beter kunnen oriënteren op alle carrièremogelijkheden die na dit jaar voor mij openstaan. Ik heb erg veel opgestoken van het bestuursjaar en heb er tot nu toe vele mooie herinneringen aan overgehouden.

Levi: En ik ben levi, 21 jaar, en ik ben dit jaar de Commissaris Interne Betrekkingen bij de JFR. Ik heb in eerste instantie voor een bestuursjaar gekozen omdat ik eigenlijk gewoon zin had in een heel leuk jaar! Ik was toe aan een kleine ‘break’ van mijn studie, wilde ervaring opdoen en wilde nieuwe mensen leren kennen. Het doen van een bestuursjaar is dan ook voor iedereen een aanrader.


Wat is jullie leukste herinnering aan je bestuursjaar?
Callista: Er zijn vele mooie herinneringen die ik tot nu toe heb overgehouden aan mijn bestuursjaar. Ik denk dat de leukste momenten toch de momenten zijn met mijn bestuur, waardoor ik al snel denk aan de Wisselweek. Dit is een week waar je jouw eigen bestuur door en door gaat leren kennen. De hechte band die je met elkaar opbouwt is de reden waarom ik aan elke bestuursdag een leuke dag overhoud.

Levi: Ja de Wisselweek zie ik ook zeker als een van de leukste momenten uit mijn bestuursjaar! Ook andere dagen zoals de BestuurBekendmakingsBorrel en FT-dag zijn echt geweldig! Binnen mijn functie is het contact met de commissies ook een van de leuke dingen, je bent namelijk op zowel formele- als informele wijze met heel veel mensen in contact waardoor elke week weer anders is.


Wat is het leukste aan jullie functie?
Callista: Het leukste aan mijn functie is dat het veelzijdig is en dat ik bij veel projecten binnen de JFR betrokken ben. Ik heb 3 commissies onder mij en daarnaast een paar grote projecten zoals het OpenEUR Festival. Vanwege mijn uitlopende taken ben ik ook betrokken bij meerdere projecten van andere functies, waardoor ik samenwerk met bijna alle bestuurders. Dit maakt voor de leukste afwisselingen in mijn dagen en maakt dat een dag in het leven van de Marketing nooit saai is. 

Levi: Zoals ik net al zei is het contact met de commissies erg leuk! Daarnaast is het leuk dat je als Commissaris Interne Betrekkingen heel veel vrijheid hebt. Je kan op bijvoorbeeld een gala of een reis van alles bedenken samen met de commissie en dit dan gaan uitvoeren. Je komt eigenlijk in een positie die je voor je bestuursjaar nooit had! Ook is het erg leuk dat je als Commissaris Interne Betrekkingen het aanspreekpunt voor de ouderejaarsstudenten bent en je dus ook dagelijks mensen kan helpen en ontmoeten.


Wat heb je geleerd van je bestuursjaar?
Callista: Tijdens een bestuursjaar maak je een enorme persoonlijke ontwikkeling door. Je leert met allemaal verschillende mensen omgaan en door de vele ervaringen die ik heb opgedaan sta ik door mijn bestuursjaar een stuk zelfverzekerder in mijn schoenen. Daarnaast het ik door mijn functie ook veel praktische dingen geleerd, zoals het leren omgaan met verschillende Adobe-programma’s.

Levi: De vraag is eigenlijk ‘wat niet?’. Je gaat inderdaad een persoonlijke ontwikkeling door die je daarvoor nooit hebt gehad. Als ik naar foto’s uit mijn f.t. periode kijk vind ik mezelf er extreem jong uitzien, dit vooral omdat je in een bestuursjaar echt veel leert dat je volwassen maakt. Dus bij de vraag ‘ben ik te jong?’ kan ik altijd zeggen ‘nee!’. Iedereen is jong aan het begin van je bestuursjaar maar komt er een stuk volwassener en zelfverzekerder uit.

 

Waarom zou jij een bestuursjaar aanraden?
Callista: Doordat ik heb gesolliciteerd voor het 58e bestuur der JFR heb ik de kans gekregen om met mijn zes beste vrienden een (extra) jaar lang te kunnen genieten van mijn studententijd, waarnaast ik mijzelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Zo heb ik mijzelf op de kaart kunnen zetten, een groot netwerk kunnen opbouwen en heb ik mijn CV een goede boost kunnen geven. 

Voor de mensen die nog twijfelen over een bestuursjaar bij de JFR, grijp deze kans! Het is tot nu toe een van mijn beste ervaringen geweest en ik had het voor geen goud willen missen.

Levi: Ja, wat Callista zegt. Een bestuursjaar is een onvergetelijke ervaring die bij je studententijd hoort! Je maakt vrienden voor het leven, bouwt een netwerk op, leert veel en je hebt vooral echt een geweldig jaar! 

Twijfelen over een bestuursjaar is logisch! Het is een flinke stap om een jaar extra te nemen voor je studie, maar mijn advies is doe het! Je wilt deze ervaring niet missen!

 

Heeft dit artikel je interesse gewekt? Wil je een van de bestuurders persoonlijk benaderen om nog meer te weten te komen over hun verhaal? Klik op de volgende link en neem gelijk contact met ze op! 

De bestuurssollicitaties sluiten 4 april om 12:00 uur. 

Lees meer over

artikel