Meest sexy gekozen politicus treedt toe als nieuwe staatssecretaris

door:
De VVD is leverancier van de nieuwe staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Kamerlid Klaas Dijkhoff zal de opvolger worden van Fred Teeven, zo melden meerdere bronnen op vrijdag. Naar verluidt wordt de 34-jarige liberaal vanmiddag officieel be├źdigd door de koning. Eerder werd al bekend dat Ard van der Steur de recent afgetreden Ivo Opstelten op zou gaan volgen als minister. Ook zijn benoeming zal vanmiddag geschieden.

Klaas Dijkhoff is sinds 2010 lid van de Tweede Kamer namens de VVD en was voor deze tijd gemeenteraadslid in Breda. Namens zijn partij is hij woordvoerder openbare orde, veiligheid en politie. Vorig jaar vervulde hij de functie van landelijk VVD-campagneleider als het aankwam op de gemeenteraadsverkiezingen.

Dijkhoff is promovendum oorlogsrecht. Er zijn tot op heden twee moties aangenomen over (de strijd tegen) het jihadisme. Zo stelde hij dat uitkeringen van mensen met een Nederlandse nationaliteit die zich zouden hebben gemengd met terroristische groeperingen moeten worden stopgezet. Ook is Dijkhoff in 2011 uitgeroepen tot meest sexy en sterke politicus.

Vorige week werd duidelijk dat niet alleen Teeven maar ook Opstelten hun functie in de Tweede Kamer zouden neerleggen, naar aanleiding van onjuiste informatie die naar buiten was getreden omtrent een deal die Fred Teeven in zijn hoedanigheid van officier van justitie had gemaakt met drugshandelaar Cees H. Daar waar Opstelten beweerde dat er geen bewijs was over een naar H. overgemaakt bedrag van 4,7 miljoen euro uit 2001, bleek dit – jammer genoeg voor het duo – toch wel degelijk te bestaan. De functies van Teeven en Opstelten worden momenteel tijdelijk overgenomen door minister Blok van Wonen en Rijksdienst. Naar verluidt zal Teeven terugkeren in de kamer als Van der Steur wordt benoemd tot minister. In hoeverre dit berust op de waarheid, is vooralsnog onduidelijk.