Ontmoet de Commissie: Eric Serjan (redactielid)

Door: Eric Serjan

Aan ons als redactiecommissie kregen we de taak een kennismakingsartikel te schrijven. Het lijkt lastig om een stuk over jezelf te schrijven: wat is nu leuk om te vermelden en wat houd je geheim voor de lezer? Daar ben ik inmiddels achter!

Mijn naam is Eric Serjan, een 22 jarige student uit het prachtige dorp Bleiswijk. Hier woon ik bijna heel mijn leven en komen ook al mijn mooie herinneringen vandaan. Momenteel volg ik het tweede jaar van de studie rechtsgeleerdheid. Men zou mij kunnen karakteriseren als een typisch luie student. Gamen en tijd verspillen aan mijn telefoon, kunnen gezien worden als een dagelijkse hobby. Ook heb ik inmiddels mijn master degree behaald in professioneel uitstellen. Dat zou dan ook een van de redenen kunnen zijn dat ik nog drie vakken moet herkansen uit het eerste jaar. Ik kan natuurlijk ook covid daar de schuld aan geven. Of is het mijn schuld dat ik simpelweg niks gedaan heb de laatste tijd? Ik dwaal af.

Hiertegenover staat wel dat ik de kracht in mij kan vinden om er honderd procent voor te gaan, wanneer ik gemotiveerd aan iets begin. Dat zie ik vooral terug als ik naar de sportschool ga. Elke dag weer vind ik de energie om lekker naar de gym te fietsen om al mijn afvalstoffen, die ik aan het eind van het weekend gespaard heb, er uit te zweten.

Sinds kort heb ik een nieuw motto gevonden waar ik mij, om dat luie gedrag af te leren, aan probeer te houden. Het luidt: “Seek discomfort”. Waarschijnlijk heb ik die spreuk ergens op youtube voorbij horen komen en is het bij mij blijven hangen. Dit vertel ik jullie, omdat dat motto de reden is dat ik nu in de redactie commissie zit. Mijn eerste keuze was namelijk niet de redactiecommissie. Vanwege mijn affiniteit met sport en beweging heb ik mij in eerste instantie vol enthousiasme ingeschreven voor de sportcommissie, tevergeefs. Wel werd er een tegenbod gedaan: “Er is nog plaats bij de redactiecommissie, als je wilt kunnen we je daar inschrijven”. Aanvankelijk was ik nog een beetje twijfelachtig. Ik was bewust van mijn tekortkomingen in mijn vaardigheid in de Nederlandse taal en in de kunst van artikelen schrijven. Ik zag er erg tegenop en wilde het aanbod afslaan. “Seek discomfort”, ging er plotseling door mijn hoofd heen, het motto waar ik me zo aan probeer vast te klampen. Waarom zou ik de uitdaging niet aangaan? Ik liet er een korte tijd aan voorbij gaan voordat ik liet weten dat ik bereid en gemotiveerd was om lid te worden van de redactiecommissie. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk van luiheid en is er een begin gestart van een periode die gekenmerkt gaat worden door zelfontplooiing. 

Nu zit ik in de commissie en is één van mijn verantwoordelijkheden natuurlijk het schrijven van artikelen. Mijn interesses liggen vooral in het internationale recht, met name de politieke verhoudingen tussen de landen onderling. Ik kijk er naar uit om te ontdekken wat voor stukken ik in staat ben te schrijven en om mijn progres daarin te zien in de komende maanden. Naast artikelen schrijven, ben ik ook verantwoordelijk voor de activiteiten binnen de commissie samen met mijn compagnon Floor. Ik ben er van overtuigd dat wij er samen voor kunnen zorgen dat de commissieleden met een sterkere band uit dit jaar komen. Ik verwacht een jaar vol met leermomenten en leuke herinneringen.